Veel gestelde vragen - Wenkbrauwen

De beste periode om je wenkbrauwen te epileren is ‘s avonds direct na het douchen. Als je s’avonds niet doucht gebruik een warm washandje en leg dit op de huid rondom de wenkbrauw om poriën te openen en het verwijderen van haar te vergemakkelijken. De beste tijd om te epileren is voordat je naar bed gaat omdat eventuele roodheid tegen de ochtend is afgezwakt en vervaagd.

Als het haar binnen een jaar niet terug komt, mag je aannemen dat het waarschijnlijk ook niet terugkomt. Maar maak je geen zorgen, er zijn voldoende mogelijkheden om te faken. Eén hiervan is het gebruik van een wenkbrauwpotlood om het “dunne” gebied in te vullen. Als je hiervoor kiest, zorg dan wel dat je voldoende licht hebt, en zet luchtige streepjes in de richting van de haargroei. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zachtere en meer natuurlijke look, kies dan voor een kleur oogschaduw die in de buurt komt van de kleur van je wenkbrauw. Gebruik een hoekig borsteltje, zoals Tweezermans intrekbare wenkbrauwborstel, en duw de poeder over de “dunne”gebieden, maar blijf in lijn van de vorm van je wenkbrauw. 

In het algemeen moet er niet meer dan 3,8 cm tussen je wenkbrauwen zitten. Een vuistregel is het verticaal plaatsen van een potlood naast je neus, recht omhoog tot aan je wenkbrauw. Om te bepalen waar je wenkbrauw moet eindigen, houd het potlood bij de neusvleugel en draai de bovenkant naar buiten, zodat het op de buitenste ooghoek komt te liggen. De boog moet in lijn zijn met de buitenkant van de iris als je recht vooruit kijkt. Let wel, wanneer je van nature geen boog hebt, probeer er dan geen te maken. Het resultaat kan dan twee ongelijke bogen zijn die er onnatuurlijk uitzien. Verwijder verdwaalde haartjes en werk met hetgeen dat je hebt.

In het algemeen geldt dat het het beste is om de natuurlijke wenkbrauwlijn te volgen wanneer je je wenkbrauwen in vorm brengt. Niet alleen flatteert dit je gezicht, maar het is ook het makkelijkste om dit te handhaven. Als je een starter bent op het gebied van wenkbrauwverzorging en niet zeker bent hoe je van start moet gaan, is het misschien raadzaam om naar een schoonheidssalon te gaan. Hierna kun je de vorm dan handhaven en periodiek epileren. Sommige wenkbrauwexperts vinden onderstaand advies wellicht handig.

 

  • Wanneer je een rond gezicht hebt, dan lijkt je gezicht langer door een hoge boog omdat de ogen min of meer “gelift” worden.
  • Wanneer je een lang/dun gezicht hebt, dan geeft een rechte wenkbrauw het gezicht een meer evenwichtige verschijning.
  • Ronde bogen komen het beste tot zijn recht bij licht hoekige gevormde gezichten en volle wenkbrauwen zijn het meest geschikt voor gezichten met opvallende gelaatstrekken.
  • Zij met kleinere gelaatstrekken komen het beste tot recht met een dunne wenkbrauw, maar houd in gedachten, dat super dunne wenkbrauwen verre van aantrekkelijk zijn.

Het kan, nadat een wenkbrauwhaar is geëpileerd, twee maanden duren voordat een follikel is uitgegroeid tot een nieuwe haar. Probeer bij de volgende keer één of  twee haartjes van één wenkbrauw te epileren en doe hetzelfde bij de andere wenkbrauw. Op deze manier ben je zeker van een evenwichtige look. Dit helpt je in de toekomst ook tegen teveel epileren. Gebruik in de tussentijd een wenkbrauwpotlood om de haartjes “op te vullen”. Gebruik lichte en luchtige streepjes voor een natuurlijke look.

Om de kwaliteit van je pincetten te waarborgen en om bacteriën te voorkomen, is het verstandig om je pincetten na elk gebruik schoon te maken. Wij bevelen het gebruik van isopropyl alcohol gedrenkt op een wattenstaafje aan of gebruik wegwerp alcohol doekjes. Verkrijgbaar bij drogisterij.