Wenkbrauwen

Dé stappen voor mooie wenkbrauwen

De perfecte wenkbrauwen creëer je gemakkelijk zelf met de volgende 4 stappen:

Stap 1 : Trimmen & Vormgeven

Gebruik een spiraalborstel om de wenkbrauw vorm te geven en de haartjes omhoog en op zijn plaats te borstelen. Gebruik vervolgens de RVS wenkbrauwschaar voor het trimmen van overtollige haartjes van de wenkbrauwen. Controleer terwijl je aan de slag bent regelmatig of de wenkbrauwen symmetrisch aan elkaar zijn. Trim niet te lang, dat maakt de wenkbrauwen te klein.

Stap 2 : Epileren

Gebruik een warm washandje om de poriën te openen. Epileer langs de natuurlijke vorm en boog van je wenkbrauwlijn met de Slant Tweezer. Pak elk individueel haartje bij de wortel om breuk te voorkomen, trek vlot in de richting van de haargroei. Als de basisvorm is gedefinieerd, epileer dan tussen de wenkbrauwen en maak gebruik van de Punt tweezer om fijne en korte haartjes te verwijderen. De 10x vergrotende spiegel met verlichting laten je zelfs de fijnste haartjes zien.

Step 3 : Definiëren

Breng wenkbrauwpoeder of een potlood aan op de schaarse gebieden door korte en dunne lijntjes te zetten. Vervaag het vervolgens met een wenkbrauwborstel. Gebruik een wenkbrauwborstel met wenkbrauwpoeder. Breng deze droog aan voor een zachte, natuurlijke uitstraling of nat voor een dramatischer resultaat

Stap 4 : Verzorgen

Borstel de wenkbrauwen in de juiste richting en gebruik de transparante wenkbrauwmousse zodat ze de hele dag in model blijven.

 

Bepaal de vorm van je wenkbrauwen

De vorm van je wenkbrauw volgt de natuurlijke lijn van je oogbeen. De boog moet het hoogst zijn op de buitenste hoek van de pupil. Om te bepalen waar je wenkbrauw moet beginnen, plaats dan een potlood recht omhoog vanaf de zijkant van de neusvleugel. Om te bepalen waar de wenkbrauw moet eindigen, houdt dan het potlood tegen de buitenste hoek van het oog.

Vergeet tijdens het epileren niet om de natuurlijke vorm en boog van je wenkbrauw te volgen. Een boog te dichtbij het centrum van je gezicht, kan het uiterlijk van een ‘haak’ wenkbrauw creëren.

Om de wenkbrauwen dikker te laten lijken, vul ze in met potlood en/of  poeder en vervaag het met de Wenkbrauwborstel.

Gebruik een make-up spiegel voor dunne of licht gekleurde haartjes te spotten. Zelfs de lichtste haartjes moeten weggehaald worden, onder en tussen de wenkbrauwen, om de vorm van de wenkbrauw te benadrukken.

 

Niet zeker hoe vaak je moet epileren?

Bekijk regelmatig het resultaat van een afstandje in de spiegel. Epileer enkele haartjes van de ene wenkbrauw en dan de andere om het geheel symmetrisch te houden. Onthoud dat het beter is om te weinig te epileren dan teveel.

 

Do’s en Don’ts

 • Epileer in de richting van de haargroei.
 • Trim je wenkbrauwen voor het epileren. Het trimmen van de wenkbrauwhaartjes benadrukt de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen
 • Open je poriën met een warm washandje om het epileren makkelijker te maken.
 • Gebruik een make-up concealer om de gewenste wenkbrauwvorm te tekenen en epileer de haartjes die onder de lijn vallen.
 • Gebruik geen crèmes of moisturizers omdat dit geen goede grip geeft.
 • Epileer geen neushaartjes of haartjes die uit een moedervlek groeien.

 

Tips om het pincet te onderhouden

 • De veerspanning kan toenemen door zachtjes aan ‘de benen’ van het pincet te trekken. Als je eenmaal de veerspanning hebt vergroot, dan kan deze niet meer verminderd worden. Voorkom het laten vallen van de pincet. Het laten vallen beschadigt de punt en brengt het pincet uit vorm.
 • Een beauty tip: bewaar de tweezers in de vriezer, zodat je de huid verdooft als je gaat epileren. (Zorg ervoor dat de pincet wel helemaal droog is voordat je deze gebruikt.)
 • Maak de punt van het pincet na gebruik altijd schoon met een desinfecterende alcohol en plaats altijd weer het beschermende plastic dopje over de punt.
 • Houdt de pincetten droog, zelf RVS kan roesten als het nat wordt.
 • Wees voorzichtig, laat de pincetten niet vallen, dat kan de punt beschadigen.